top of page

Unieke Locaties: Compagnietheater, Spoorwegmuseum, Chassé Theater, Escher in Het Paleis

De redactie vroeg aan de leden van Platform Cultuur Locaties: wat vinden jullie nu eigenlijk zélf de meest unieke plek van je locatie?

De eerste 15 PCL-leden beantwoordden deze vraag in de editie van magazine De Eventmanager die eind mei 2019 op de mat is gevallen. Alle andere antwoorden publiceren we in onze digitale nieuwsbrief, zoals deze 4:

“De monumentale houten zuilen in de Grote Zaal, die tijdens de verbouwing van Lutherse kerk naar Compagnietheater bewaard zijn gebleven, zorgen voor de unieke identiteit van deze ruimte. Wij zijn trots op deze zaal, waar we alle mogelijke events – tot 500 personen – kunnen organiseren.”

Bart Zuidam, Compagnietheater (Amerpodia)


“Dineren tussen de ‘Stalen Monsters’ van het Spoorwegmuseum, dat is echt uniek! Met 100 of zelfs 1.000 personen tafelen tussen de historische treinen, dat maak je nergens anders mee. Iedereen is daarvan onder de indruk en dat is te zien op deze foto.”

Walter Dawson, Spoorwegmuseum


“Onze unieke plek? Dat is onze Theaterstraat van architect Herman Hertzberger. Wie het theater door de imposante toegangsdeuren binnen loopt, wordt verrast door de veranderlijke vormen van de theaterstraat: een langgerekte ruimte, overdekt door het metershoge golvende dak, met loopbruggen en balustrades. Hierop komen alle theater- en filmzalen uit. De bedoeling van de architect is dat iedereen elkaar kan treffen in de straat. Zien en gezien worden. Met de kleurrijke en quasi speelse uitstraling wil hij laten weten dat de podiumkunsten niet in te kaderen zijn.”

Inge Middeldorp, Chassé Theater


“M.C. Escher kijkt vanuit zijn spiegelbol toe als u het glas heft met uw gasten, op een plek waar meerdere vorstinnen vóór u hetzelfde gedaan hebben.”

Wendy Mogge, Escher in Het Paleis

Comments


bottom of page