Vacature Medewerker Sales en Arrangementen bij Spoorwegmuseum

Bijgewerkt op: 13 okt. 2021Het Spoorwegmuseum: een cultuurattractie van wereldformaat waarin op spraakmakende wijze de bezoeker door de wereld van het spoor wordt gevoerd. Wij ontvangen normaliter per jaar ruim 430.000 bezoekers. Daarmee staat het Spoorwegmuseum stevig genoteerd in de top 10 van best bezochte musea in Nederland.

Het Spoorwegmuseum zoekt een enthousiaste:

MEDEWERKER SALES / ARRANGEMENTEN (32-38 uur u.p.w.) De afdeling Sales is verantwoordelijk voor alle zakelijke evenementen en arrangementen in het Spoorwegmuseum. Hierbij kun je denken aan een vergadering voor 20 personen en groepsbezoeken, maar ook internationale congressen voor 1000 personen met 15 subzalen of een sit-down diner tussen de treinen voor 500 personen. Er worden zowel binnen als buiten openingstijden zalen verhuurt en op maandagen soms zelfs het hele museum. Dit alles doe je in samenwerking met het team bestaande uit twee andere collega medewerkers sales, een medewerker arrangementen en een stagiair. Je rapporteert aan het Hoofd Exploitatie. Als Medewerker Sales / Arrangementen ben je verantwoordelijk voor het gehele traject van aanname telefoon of mail met aanvragen tot de bezichtiging en het maken van een draaiboek en aftersales. Je brengt de klant ook in contact met de juiste cateraar waarmee je intensief samenwerkt. Je bent het aanspreekpunt voor opdrachtgevers (zakelijke markt) en dat blijf je. Alleen op de dag van het event zelf draag je het draaiboek over aan een medewerker op de vloer die de uitvoering doet.

De ideale kandidaat:

 • heeft minimaal 1 tot 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;

 • beschikt over een relevante afgeronde hbo-opleiding of door ervaring verkregen werk- en denkniveau;

 • is goed in relatiebeheer met zowel opdrachtgevers, cateraars en collega’s;

 • is een teamplayer maar kan ook zelfstandig werken;

 • heeft kennis van plannen en organiseren, is stressbestendig en oplossingsgericht;

 • denkt out of the box, verplaatst zich in de klant en is een commercieel talent;

 • heeft bij voorkeur kennis van het reserveringssysteem SEM;

 • is woonachtig in Utrecht of directe omgeving;

 • weet de bijzondere historische en monumentale aard van het Spoorwegmuseum te waarderen.


Wij bieden:

 • Wij bieden een afwisselende en dynamische kantoorbaan met kantoortijden (08:30 – 17:00 uur) met veel klantcontact in een informele en unieke werkomgeving;

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 7 van de CAO Recreatie + 7,5% extra (minimaal €2.871,55,- en maximaal €3.563,50,- bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van de werkervaring. Het Spoorwegmuseum biedt geen reiskostenvergoeding.


Geïnteresseerd? Klik op de sollicitatiebutton en voeg jouw gegevens met CV en motivatiebrief uiterlijk 24 oktober a.s. toe. Bij vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Kim Wielens (Sales) via tel. nr. 030 – 230 62 84 of e-mail k.wielens@spoorwegmuseum.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op 1 en 3 november 2021.