top of page

Vacature medewerker Technische Realisatie bij Museum SpeelklokVACATURE MEDEWERKER TECHNISCHE REALISATIE


Museum Speelklok heeft de grootste museale collectie zelfspelende muziekinstrumenten ter wereld. Met ruim 1200 collectiestukken wordt het publiek verrast, geamuseerd en geïnformeerd over de geschiedenis van de mechanische muziek. Het museum ontvangt gemiddeld 100.000 bezoekers per jaar. Het museum kent tevens een eigen restauratie atelier dat uit is gegroeid tot een erkend kennisinstituut. Naast de hoofdlocatie draagt het museum ook de zorg voor het atelier en een depot. Daarnaast is het museum bovendien een geliefde plek voor ontvangsten en partijen, zowel binnen als buiten de reguliere openingstijden. Het museum staat op dit moment aan de beginfase van een grootscheepse herinrichting die in het najaar van 2024 gerealiseerd zal worden.


De Middeleeuwse Buurkerk

Het museum is gehuisvest in de Middeleeuwse Buurkerk in het centrum van Utrecht. De status van het onderhoud van het pand is uitstekend te noemen. Mede door het unieke karakter van dit gebouw wordt er bij de technische realisatie van tentoonstellingen, voorstellingen en verhuringen veel creativiteit gevraagd.


Functie: Medewerker technische realisatie

Voor deze uitdagende functie is Museum Speelklok op zoek naar een zelfstandig werkend medewerker die de spin in het web is wanneer het gaat om de technische ondersteuning. Hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor technische- en ICT vragen en houdt daarbij in de hectiek het hoofd koel. De werkzaamheden zijn uiteenlopend en variëren van langlopende onderhoudsprojecten tot vernieuwingstrajecten op het gebied van klimaat en veiligheid. Bij de museale presentaties wordt veelvuldig gebruik gemaakt van verschillende audio- en video technieken. Vanwege het intensieve gebruik is hiervoor continu onderhoud noodzakelijk. Daarnaast vragen de verschillende gebouwinstallaties(brandmeld, alarm, klimaat, elektriciteit) voortdurend de aandacht. Tijdens de schoolvakanties wordt een wisselend aanbod van voorstellingen geprogrammeerd. In samenwerking met het gezelschap ondersteunt de medewerker deze voorstellingen met het licht en geluid. Bij het uitvoeren van de functie hoort een wisselende werkdruk. Een goede planning door de medewerker is hierin cruciaal.


Werkzaamheden

- Op orde houden van de technische faciliteiten van het museum; inventarisatie en herstel van gebreken

- Adviseren van collega’s t.a.v. techniek en ICT

- Draagt zorg voor het op orde houden van de computerapparatuur i.s.m. de leverancier

- Onderhoudswerkzaamheden i.s.m. leveranciers aan brandmeld-, alarm-, klimaat en elektriciteitsinstallaties.

- Bijdragen aan de inrichting en technische realisatie van de publiekspresentaties, tentoonstellingen en (podium)activiteiten

- Veiligheid: draagt zorg voor het technisch juist functioneren van de veiligheidsinstallatie

- Verhuur/evenementen: plaatsing en controle werking van de gevraagde technische faciliteiten

- Contactpersoon voor externe bedrijven; beoordeling offertes, controle uitvoering van de werkzaamheden

- Is samen met de Floormanager in wisseldiensten aanspreekpunt voor de alarmopvolging en storingen buiten openingstijden


Profiel

Wij zoeken een zeer zelfstandig werkende collega die gemotiveerd wordt wanneer alle technische processen in het museum soepel en veilig verlopen. Hij/zij heeft een gedegen technische achtergrond. Naast kennis van licht- en geluidsinstallaties heeft de nieuwe collega voldoende ervaring om zich de werking van de aanwezige installaties binnen korte termijn eigen te maken. Hij/zij deinst er niet voor terug regelmatig zelf ook herstel werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast is hij/zij stressbestendig en een teamspeler binnen het museum.

- Technische kennis

- Ervaring met ICT

- Breed georiënteerd

- Ervaring met werken in een dynamische omgeving

- Bereid om zeer diverse technische vragen aan te pakken

- Kennis van de gangbare computerprogramma’s

- Oplossingsgericht

- Servicegericht

- Affiniteit met het museum

- Woont in Utrecht of directe omgeving


Arbeidsvoorwaarden

- Museum CAO

- Fulltime (36 uur)

Procedure

Reacties zijn welkom tot en met vrijdag 13 januari 2023. Wij streven er naar de vacature in te vullen per 1 maart. De gesprekken zullen geagendeerd worden in de week van 16 januari. Mocht je interesse hebben, dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en curriculum vitae per e-mail (bij voorkeur als pdf bijgevoegd) op svzadelhof@museumspeelklok.nl o.v.v. ‘vacature technische realisatie’. Je kunt jouw brief richten aan Stan van Zadelhof (Hoofd Bedrijfsvoering).

Wij zijn ervan overtuigd dat het benutten van verschillende talenten, perspectieven en disciplines ons als organisatie beter maakt en zorgt voor een omgeving waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Daarom gebruiken wij de Code Diversiteit & Inclusie als uitgangspunt voor het werven van nieuwe medewerkers.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


bottom of page