top of page

Ask the expert – welke kansen en ontwikkelingen spelen er in de locatiemarkt?Op dinsdag 11 mei 2021 spraken Joram Albus en Annemieke van Hees (Platform Cultuur Locaties) met Henk Kroneberg (Dutch Venue Association) over wat hij ziet gebeuren in de markt van de commerciële locaties én waar hij locatiekansen ziet anno nu. Wat blijkt, zo'n 50% van de commerciële locaties houdt zich staande met een eigen livestreamstudio. Dit biedt mogelijkheden maar als toekomstperspectief ziet Henk dit niet als structurele inkomstenbron of vervanger voor live bijeenkomsten. Waarom? Volgens Henk wegen voor veel locaties de kosten niet op tegen de baten. Slechts enkele locaties slagen erin om de livestreamstudio's tot structurele aanvulling op hun inkomstenstroom te ontwikkelen. Henk is heilig overtuigd dat je het beste zo dicht mogelijk bij je eigen expertise kunt blijven. Een interessant perspectief, ook omdat het afgelopen jaar juist veel locaties hebben laten zien dat zij zich konden heruitvinden en konden experimenteren met nieuwe kansen en mogelijkheden op een manier die bij hen past.

Te gast Henk Kroneburg

Henk, 66 jaar oud, is met recht één van 's Nederlands titanen uit de evenementindustrie te noemen. In zijn rijke carrière tot zover heeft hij een enorme hoeveelheid vakkennis en -ervaring opgedaan in zowel de party- en eventcatering als de locatiewereld.

Vier jaar geleden nam hij afscheid van zijn tot dan toe vaste werkposities in het bedrijfsleven om als zzp’er aan de slag te gaan. Hij is sindsdien voorzitter van de Dutch Venue Association en adviseert daarnaast ondernemers.

Hij begeleidt zowel kleine start-ups als gevestigde namen in de branche in alles: van praktische zaken waar de ondernemer zelf niet aan toekomt tot complexere overnames.


Van tijd tot tijd staat Henk ook nog steeds op vloer. Recentelijk bijvoorbeeld in de uitvoering van de 'CODE ROOD' actie op het Malieveld in Den Haag, en bij het allereerste Fieldlab testevenement in het Beatrix Theater te Utrecht.


Daarnaast haalt hij voor een kleine partycateraar zo af en toe nog eens een opdracht binnen en voert die dan ook als partyleider van A tot Z uit: "Er is toch niets leukers dan dat: om samen met een team van veelal volslagen onbekenden in een dag tijd iets moois neer te zetten voor een opdrachtgever?" Ask the Expert-serie

Met regelmaat zoomt Platform Cultuur Locaties in op specifieke thema’s en onderwerpen die besproken worden met uiteenlopende experts in het werkveld. Eerder in deze online serie waren René van As (Van As Advocaten) en Ronnie Witjes (High Profile Locaties | Locaties.nl) al te gast.


Deze, en eerdere uitzendingen zijn terug te kijken op de online community voor leden van Platform Cultuur Locaties. Log in om de uitzendingen te bekijken.

Comments


bottom of page