top of page

Laatste fase versoepelingen in zicht

Het zomer-evenementenseizoen kan daadwerkelijk plaatsvindenHet kabinet heeft zojuist bekendgemaakt versoepelingen door te voeren per eind juni, waardoor het zomerseizoen voor de evenementen die nog gepland staan grotendeels doorgang kan vinden. Op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen wordt hiermee het Nationaal Evenementenplan, dat rond 1 februari door de sector gelanceerd werd, gerealiseerd. Concreet betekent het dat evenementen weer mogelijk worden, bij gebruik van Testen voor toegang/de Coronacheck zelfs met 100% van de bezoekerscapaciteit en met loslaten van de 1,5 meter afstand-maatregel.

Tot en met 28 juli zijn er enige beperkingen: geen evenementen met overnachting op de evenementenlocatie mogelijk en een maximum van 25.000 bezoekers per dag. Vanaf 29 juli vervallen ook die beperkingen. Ook voor meerdaagse evenementen mét overnachting op locatie gelden vanaf 29 juli geen capaciteitsbeperkingen meer en kunnen mensen op basis van de landelijke app (dus met vaccinatiebewijs, herstelbewijs of geldige (snel)test) toegelaten worden.


Jolanda Jansen namens de Alliantie van Evenementenbouwers: “We hebben in de afgelopen maanden bij de praktijktesten gezien dat Nederland snakt naar evenementen. Daarom zijn wij ontzettend blij met dit kabinetsbesluit, waardoor er weer veel mogelijk wordt. De sector staat te popelen om de zomer onvergetelijk te maken. Hopelijk kunnen we een grote punt zetten achter deze periode, maar niet zonder dank en waardering voor het Fieldlab-team voor het harde werken en bovenal voor de zinvolle en cruciale bijdrage aan de oplossing voor onze sector.”


Riemer Rijpkema, woordvoerder van Eventplatform: “Het is mooi dat er duidelijkheid voor de markt is. We kunnen nu weer voorbereiden en organiseren en helder communiceren wat er mogelijk is. Dat is niet alleen voor de organisatoren maar ook voor de deelnemers en bezoekers van de zakelijke congressen en beurzen een mooie opsteker richting de zomer. Die kunnen we met een gerust hart ingaan om vervolgens vanaf eind augustus, september weer helemaal open te gaan.”

Comments


bottom of page