top of page

Naud van Geffen nieuwe directeur-bestuurder TAQA Theater De Vest / Grote Kerk AlkmaarNaud van Geffen wordt de nieuwe directeur van TAQA Theater De Vest / Grote Kerk Alkmaar. Hij volgt met ingang van 1 oktober 2022 de huidige directeur Peter Blaauboer op, die na 20 jaar in deze functie met pensioen gaat.


Over Naud van Geffen

Van Geffen (40), woonachtig in Alkmaar, is nu nog zakelijk leider van het koor van De Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Daarvoor vervulde hij die functie bij Het Gelders Orkest in Arnhem. ‘We zijn zeer gelukkig met Naud in zee te kunnen gaan,’ aldus de voorzitter van de Raad van Toezicht, Paul van Gessel: ‘Hij heeft een groot hart voor de cultuur, een lange staat van dienst in de sector en een heldere visie. Naud is een echte verbinder, initiatiefrijk en ondernemend. We verwachten dat hij met De Vest en de Grote Kerk de stad en haar inwoners, die hij als Alkmaarder goed kent, veel kleur gaat geven.”


Blik op de toekomst

Van Geffen is blij aan de slag te mogen bij het theater en de monumentale Grote Kerk die sinds enige jaren een culturele bestemming heeft: ‘Een sterk en zichtbaar cultureel hart voor Alkmaar en omgeving is van wezenlijk belang voor alle inwoners. Ik verheug me erop het mooie werk van mijn voorganger voort te zetten en uit te bouwen, door nieuwe verbindingen en samenwerkingen aan te gaan voor een bruisende toekomst voor TAQA Theater De Vest / Grote Kerk.’


Over TAQA Theater De Vest / Grote Kerk

TAQA Theater De Vest heeft twee zalen (700 en 280 stoelen), programmeert uiteenlopende genres als cabaret, musical, toneel, opera, jeugd, dans, klassieke muziek en theaterconcerten, en trekt daarmee jaarlijks 300 duizend bezoekers. De Grote Kerk is een middeleeuws monument met een wereldberoemd orgel en het grootste glas-in-loodraam van Europa. Sinds enige jaren programmeert De Vest hier culturele voorstellingen, exposities en evenementen. Behalve in deze twee gebouwen is De Vest ook organisator van talloze culturele buitenfestivals in Alkmaar. De organisatie is financieel gezond en telt 34 vaste medewerkers. Bekijk meer op grotekerk-alkmaar.nl.

Komentar


bottom of page