top of page

Save the date! Meeting Design 101

Bijgewerkt op: 15 jun. 2021Na een veelbewogen 2020 is duidelijk geworden dat veel 'standaard' evenementen ook anders zouden kunnen. Hybride, online of misschien zelfs helemáál niet meer. Hoe maak en houd je live events in jouw locatie springlevend? Hoe spring je in op de veranderende behoeften aan de kant van de opdrachtgevers? Hoog tijd dus om nader in de basisprincipes te duiken van meeting design.


Van vierkante meter-verhuur naar het ontwerpen van ervaringen

Meeting Design is kort gezegd het ontwerpen van de optimale bijeenkomst. Op basis van het gewenste resultaat voor de deelnemers, richt je de bijeenkomst zo in dat dat doel op de meest effectieve manier wordt behaald. Daarbij spelen alle aspecten van de organisatie van de bijeenkomst een rol in het ontwerp: van het eerste gesprek met je opdrachtgever, het uitnodigingstraject tot de locatie, de inhoud, de interactie et cetera. Een goed ontworpen bijeenkomst waarbij alle aspecten in lijn zijn met de gedachtevisie en het doel van de bijeenkomst wordt hiermee van een goede in één keer een uitstekende bijeenkomst. Bijeenkomsten worden briljant, inspirerend, met krachtige uitkomsten en creatie van nieuwe kennis en vol zakelijke kansen. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de opdrachtgever, de eventmanager en de meeting designer.

Save the date!

Op woensdag 6 oktober 2021* organiseren we een 'keyshop': een contentrijke keynote en interactieve workshop in één met de internationaal erkende meeting designer Eric de Groot (MindMeeting). Deze sessie biedt inzicht in het proces van Meeting Design, de uitdagingen en kansen vanuit verschillende perspectieven en hoe je hierop in kunt spelen. Eric geeft dan de benodigde handvaten om het gesprek tussen opdrachtgever en eventmanager te kunnen voeren. Deze sessie wordt live georganiseerd voor leden van Platform Cultuur Locaties. Leden van het Genootschap voor Eventmanagers ontvangen een uitnodiging om hierbij online aan te sluiten. Zij kunnen hiervoor te zijner tijd een uitnodiging in hun mailbox verwachten.


Meeting Designer Eric de Groot

Eric de Groot is één van de allereerste ontwerpers van bijeenkomsten. Hij begon als oprichter van het fameuze Malgil, in 1992. Startte in 2001 het bedrijf MindMeeting BV en schreef in 2013 samen met Mike van der Vijver het boek ‘Into the Heart of Meetings’. Dit boek wordt door sommigen gezien als de bijbel van de veranderende meeting industry. Hij ontwerpt bijeenkomsten over de hele wereld en is partner in Orange Gibbon Ltd, een MindMeetings joint venture in Taipei-Taiwan. In de loop van dit jaar komt By Default Or By Design uit. Dat boek omvat alle fundamentele inzichten in de toegevoegde waarde van design voor meetings, en bijna dertig jaar bijeenkomst-avonturen, samengevat in één boek vol meeting-innovatie.

Meer weten of de uitnodiging niet ontvangen? Neem contact op met info@platformcultuurlocaties.nl of info@eventmanagers.nl.*) Deze sessie stond eerder gepland op woensdag 30 juni maar is verplaatst naar het najaar en zal gehouden worden op woensdag 6 oktober 2021.


Comentarios


bottom of page