top of page

Terugblik congres Podia Festivals en Evenementen 2023


Joram en Annemieke (Platform Cultuur Locaties) in gesprek met mede Platform Cultuur Locaties-lid José Haverman Schouwburg Amstelveen. Fotografie: Ben Houdijk.


Netwerken, kennis opdoen en ontmoeten


Maandag 18 september was mede Platform Cultuur Locaties-lid TivoliVredenburg decor voor het jaarlijkse congres van VNPF (Vereniging Nederlandse Podia, Festivals) en VVEM (Vereniging van Evenementen Makers). Het programma bestond uit een plenaire opening gevolgd door diverse workshops en kennissessies en eindigde met een netwerkborrel. Tussendoor konden de deelnemers elkaar ontmoeten tijdens de verschillende netwerkmomenten op het centrale plein waar ook Platform Cultuur Locaties was vertegenwoordigd.

 

‘Een oproep voor een creatieve aanpak van een grote uitdaging’

Zoals ieder jaar start het congres met een plenaire opening. Deze keer waren Eva Oosters (wethouder Cultuur, gemeente Utrecht) en Derk Loorbach (directeur en professor DRIFT) te gast.

Derk Loorbach hield tijdens zijn keynote de sector een spiegel voor:


“De uitdagingen waar we als maatschappij voor staan zijn net zo goed van belang voor de podia, festivals en evenementen: de noodzaak van een transitie naar verduurzaming komt dichterbij. Dat betekent kortweg minder produceren: wel produceren, maar met aandacht voor natuur en herstellen van sociale relaties.”

Al eerder beschreef hij zijn aanbevelingen voor de sector in het advies Cultuur Natuurlijk aan de Raad voor Cultuur. Tijdens het Congres Festivals Podia en Evenementen deed hij opnieuw een oproep voor een creatieve aanpak van een grote uitdaging door de sector. 

Meer informatie en links Bekijk hier het adviesrapport ‘Cultuur Natuurlijk’:


Cultuur+Natuurlijk
.pdf
Download PDF • 319KB

Bekijk meer foto's van het congres op de website van congrespodiafestivalsevenementen.nl

Comentarios


bottom of page