top of page

Van der Kroft Events sluit zich aan als eerste partner van PCL

Bijgewerkt op: 2 mei 2019

Platform Cultuur Locaties (PCL) zag zelf nog maar net het licht na de fusie met TLN & PML begin 2019 en gaat nu al een steady partnership aan met Van der Kroft Events. Een bekende speler in het evenementenvak op het gebied van inrichting, cateringmaterialen en hospitality, maar er is meer...

Willem van Essen, eigenaar / directeur van Van der Kroft Events

Bewegen, luisteren, aanpassen en veranderen, Van der Kroft is daarom graag partner van PCL, vertelt Willem van Essen, eigenaar / directeur sinds 2006. “We willen in contact staan met relaties en de markt om te horen en voelen welke ontwikkelingen en behoeften er leven. Met de toevoeging van een eigen binderij voor bloemdecoratie, een breder assortiment voor de inrichting van events en een serieuze pool aan medewerkers voor hospitality en logistiek zien we een mooie wisselwerking met PCL.”


Van der Kroft Events

Van Essen: “Na deze recente uitbreiding zijn we alweer toe aan de volgende stap; we hebben daar niet alleen de huisstijl grondig voor aangepakt, maar hebben ook duidelijke en overzichtelijke pijlers aangemerkt.” Vanaf nu handelt het bedrijf onder de naam Van der Kroft Events, met focus op vier bedrijfsactiviteiten, te weten:

  • Concept

  • Rental

  • People

  • Works

Van Essen: “We zijn op vier fronten heel actief met het bedrijf. Dan is het ook logisch om deze te benoemen in onze communicatie. Niet alleen zodat mensen weten dat ze voor verhuur bij ons moeten zijn, maar ook omdat we duidelijk kunnen maken dat we hospitality dames en -heren hebben, mannen en vrouwen voor de op- en afbouw van events én concepten voor opdrachtgevers ontwikkelen. Alles onder één dak dus.”

Laten zien & informatie ophalen Met deze bedrijfsvoering is het bijna vanzelfsprekend te noemen dat Van der Kroft Events aansluiting zocht met PCL: “Dankzij de samenwerking met PCL kunnen we extra contactmomenten creëren met onze eigen relaties én andere locaties bekendmaken met onze mogelijkheden. We leveren niet alleen materialen voor op de tafel en in de keuken voor de chef, nee, het assortiment is veel breder dan dat. We zijn uitgebreid op het gebied van inrichting (banken, vachtjes & kleden, lounge meubilair, etc.) en bloemdecoratie. Ook kunnen we plattegronden, schetsen en moodboards maken. Het heeft voor ons meerwaarde om dat te kunnen laten zien aan de leden van PCL en tegelijk zelf ook op de hoogte blijven van hun wensen en behoeften.”


Customer journey; een overzichtelijke reis

Van der Kroft Events is overduidelijk een nieuwe weg ingeslagen, een waar de opdrachtgever in zijn customer journey alles kan halen. “Ja, dat klopt! We blijven een ondersteunende partner en willen met deze veranderingen ons aanbod verbeteren en nieuwe mogelijkheden creëren voor een totaalbeleving. Maar dan ben je als eventmanager nog niet klaar. We zijn ook een uitzendbureau met hospitality diensten en logistieke mankracht; we nemen ook de uitstraling van de hospitality medewerkers mee in de uitvoering van het concept. Zo is de cirkel rond. Het is efficiënt en bespaart. Ondertussen blijven wij onszelf uitdagen om de volgende stappen te maken in conceptontwikkeling voor onze relaties. We vinden het geweldig om die concepten eerst te kunnen presenteren op bijeenkomsten van PCL.”

Bij de eerstvolgende bijeenkomst van PCL, het Netwerkevent dat plaatsvindt op 14 mei a.s. in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam kun je kennismaken met Willem van Essen van Van der Kroft Events!

Door: Barbara van Baarsel - Buro Barcode

Comments


bottom of page