top of page

Waar verlangen cateraars stiekem naar terug?Een gemiste kans als je de vijf aanwezige en gerenommeerde eventcateraars tijdens een themabijeenkomst niet meteen aan hun koksschort trekt voor een trendanalyse. En zo geschiedde; we vroegen Anouk Tielen van Cateringmeesters, Leon Harinck van House of Lords, Kim Borrel van DeBorrelFabriek, Robin van der Schuyt van Van der Linde Catering en Merel van der Worp van Vermaat Party Service het witte hemd van het lijf! Wat zijn hun stokpaardjes en waar verlangen ze stiekem naar terug?


Wat is op dit moment jullie stokpaardje?


Leon Harinck, House of Lords:

“Hof van Duivenvoorde, een kleine Brasserie, gelegen in de oude kweektuin van Landgoed Duivenvoorde met een terras uitkijkend over de bloemen en boomgaard. Vooral het team maakt het bedrijf tot wat het is! We komen allemaal met eigen initiatieven in creativiteit en passen de gerechten aan de omgeving en het seizoen aan.”


Kim Borrel, DeBorrelFabriek: “Ons Lean & Mean concept is volledig vanuit de vraag ontstaan hoe sitting dinners minder belastend voor de omgeving kunnen zijn. Geen overbodige tierelantijnen, dubbeldik linnen en onnodig veel glazen; deze tafelsetting is Lean & Mean. Vegetarische gerechten ontmoeten de producten van het seizoen en worden waar mogelijk van kop tot staart verwerkt. Midden op het tafelkleed, want het tafelkleed dient als bord, wordt het gerecht voor precies het aanwezige aantal gasten ‘live’ aan tafel opgemaakt. Dus niks geen borden opmaken en weggooien voor niks in geval van no-show. Verspilling wordt zo tot een minimum beperkt en ook de vrachtwagens zijn een stuk minder zwaar beladen. Deze minimalistische tafelsetting met een vernieuwende soberheid is dus niet alleen lean & mean, maar ook nog green én de ultieme vorm van shared dining.”


Merel van der Worp, Vermaat:

“We lopen voorop in diverse samenwerkingen met onder andere chefkok Joris Bijdendijk van Rijks Restaurant, Rijksmuseum (Michelinster), en met chefkok Rudolf Brand van Restaurant Circl, het eerste circulaire restaurant van Nederland. Daarnaast zijn we trots op onze samenwerking en ervaring met grootschalige sport events als KLM open en Volvo Ocean race.”


Robin van der Schuyt, Van der Linde:

“Daar kan ik kort in zijn: gezond en van eigen bodem. We maken ‘Instagrammable food’, oftewel gerechten die het ook goed doen op plaatjes, met veel kleur! We noemen dat ook wel food fun; het oog wil immers ook wat en social media kan een extra dimensie geven aan food(beleving).”


Even terug in de tijd; naar welk onderdeel van eventcatering verlang je stiekem terug?


Leon Harinck, House of Lords: Klassieke Banqueting met tafelbereidingen en oud zilver, zie House of Lords 1960!


Kim Borrel, DeBorrelFabriek: “Ik ben niet zo van naar het verleden kijken. Ik ben juist nieuwsgierig naar morgen. Daar zit nu juist onze fun in. Dus als ik de vraag mag omdraaien, waar verlang je stiekem naar in de toekomst: dat de no-show op events verleden tijd is. Daar valt nog zo veel te winnen met elkaar. Zo ook met de strenge regelgeving in ons land. Een sushi delivery drone op het evenement? Mag niet. Lekker eten dat overgebleven is, dezelfde dag nog wegbrengen zonder aankondiging bij het Leger Des Heils? Mag niet. Het zou catering en de wereld een stukje makkelijker, leuker en mooier maken binnen de mazen van de wet.”


Merel van der Worp, Vermaat: “Op het gebied van culinaire trends kijken we graag terug naar de jaren ’80, waar tafelbereidingen hoogtij vierden. In deze fase was ambacht het belangrijkste bewijs van specialisme. Door oude kooktechnieken zoals inmaken en fermenteren terug te brengen op de werkvloer, kijken we nostalgisch terug en blazen oude dagen nieuw leven in.”


Robin van der Schuyt, Van der Linde:

“Niets! Terugkijken heeft geen zin... Er nog nu zoveel leuke en voldoende uitdagingen voor ons.”


Tekst: Barbara van Baarsel

Kommentarer


bottom of page