top of page

Winnaar Slimste Eventprofessional van Nederland: Liza Scholte

Bijgewerkt op: 4 feb. 2019

Dit hele jaar mag Liza Scholte, werkzaam bij Vereniging Hendrick de Keyser én lid van Platform Cultuur Locaties zich de Slimste Eventprofessional van Nederland noemen. Na Lennart Peeperkorn (D&B Eventmarketing) en Ilke Meijer (destijds EMBoost) valt de eer te beurt aan Liza, die al vrij snel in de wedstrijd haar 170 eventcollega’s achter zich liet.

Liza Scholte & Barbara van Baarsel

Testen en leren Tijdens de spannende quiz in het gloednieuwe Postillion Amsterdam werden de leden van het Genootschap voor Eventmanagers, G14 en Platform Cultuurlocaties niet alleen getest op hun vakkennis, maar ook bijgepraat door experts over belangrijke thema’s in ons vakgebied. Michiel Bredius (Klap Verzekeringen), Ronnie Witjes (High Profile Locaties), Joël Dolmans (Van As Advocaten), Nico Meyer (MeetingMonitor), Ment Kuiper (Event Business Academy) en Syan Schaap (Event Safety Institute) praatten de zaal bij over allerlei onderwerpen. Van Bouwbesluiten tot ROI en van customer journey’s tot de hip & happening eventlocaties van dit moment.

Tussenstand Al na drie inhoudelijke blokken met multiple choice-vragen toonde Liza Scholte zich als een bezielde eventprofessional. In de tussenstand stond zij op nummer 1, gevolgd door Maartje IJzerman (G14) en Hanneke Satter (Genootschap voor Eventmanagers). “Ik ben vooral heel snel geweest met het beantwoorden van de vragen,” zei ze. En dat was precies een van de voorwaarden om hoog in het klassement te eindigen. Naast het goed beantwoorden van de vragen, die volgens Dirk Prijs - directeur van de drie clubs - met zorg en aandacht zijn geformuleerd en waar (grappend) ‘niet over gecommuniceerd kan worden’.

Frank Philips | Hanneke Satter | Kristy van Beek | Liza Scholte

And the winner is... Drie blokken verder (met tussendoor ludieke vragen zoals ‘wat zijn Kinboleten en wat doet een schakeltechnicus?) spande het erom; wie oh wie is thuis in allerlei eventkwesties, wie weet zowel de antwoorden op vergunningsvragen als ook op verzekeringsvragen? Wie kan aan een foto zien om welke eventlocatie het gaat en kan vertellen wat de schaalverdeling van de Net Score Promotor Score is?

Gastheer van Roderik Grieken van het Nederlands Debat Instituut en pianist/toetsenist Nicolaas Duin (Hoop Zand Muziek) hielden de spanning vast en zweepten het publiek op met verzoeknummers en smartlappen.

Na een minuut of tien werd het voor alle aanwezigen duidelijk: Liza Scholtes vakkennis was op de proef gesteld maar ook tijdens de tweede ronde had zij haar koppositie niet uit handen gegeven!

Leren van de slimste: bijwonen van bijeenkomsten

Liza: “Ik vond de tweede helft wel een stuk lastiger. Maar omdat ik een aantal antwoorden heel zeker wist, heb ik snel beantwoord.” Hoe het komt dat ze zoveel weet? “Ik ben bij heel veel bijeenkomsten geweest van het Platform en daar heb ik behoorlijk wat allround kennis opgedaan. Ook bij Hendrick de Keyser heb ik met veel thema’s te maken, zoals veiligheid, verzekeringen, monumenten en marketing.” De vragen die zij lastig vond waren voor haar het leukst: “Vooral die in het blok Veiligheid. Je moest een beetje kunnen rekenen en het komt neer op begrijpend lezen in een korte tijd. Ik heb opgestoken dat je je aan de regels moet houden, maar dat het vooral gaat om common sense; mensen, denk gewoon goed na!


Borreltijd! Na afloop kon iedereen ‘eindelijk’ rustig adem halen. De grote quiz zat erop en de kaarten waren geschud. Er werd dan ook volop geproost op het nieuwe jaar in de bar van Postillion Amsterdam, waar Liza eervol kon pronken met de glimmende grote beker.

Door: Barbara van Baarsel / Foto’s: Ramon van Jaarsveld

Comments


bottom of page