top of page

Compensatieregelingen; welke zijn gestopt en welke regelingen zijn nog actief?In de afgelopen periode hebben veel organisaties dankbaar gebruik gemaakt van de compensatieregelingen van de overheid om de misgelopen inkomsten ten gevolge van de maatregelen vanwege het coronavirus te compenseren. Veel regelingen zijn gestopt maar er zijn ook regelingen die nog actief zijn, of zijn overgegaan in andere regelingen. De redactie van KvK maakte een helder overzicht in dit artikel.


De regelingen die nu nog actief zijn en relevant voor ondernemers en/of eventorganisatoren hebben we hieronder uitgelicht:

Verlenging ATE en garantieregeling evenementen (TRSEC) in 2022

Op 14 december 2021 heeft het kabinet aangekondigd dat de Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE) en de garantieregeling evenementen (TRSEC) worden verlengd tot en met 30 september 2022. Hiervoor gelden wel aangepaste voorwaarden:


  • De subsidie voor evenementen tijdens een evenementenverbod in Q1 2022 wordt 90%, met een lening voor de resterende 10%.

  • De subsidie voor evenementen tijdens een evenementenverbod in Q2 en Q3 2022 wordt 80%, met een lening voor de resterende 20%.

  • Voor de lening geldt een rentepercentage van 2%.

Voor de verlenging van de ATE tot en met 30 september 2022 volgt zo snel mogelijk een aangepaste subsidieregeling. Meer informatie hierover volgt. Lees meer en meld je aan voor updates via rvo.nl.


Support International Business (SIB) Subsidieregeling voor ondernemers die de ambitie en capaciteit hebben om de internationale markt op te gaan. Looptijd tot 31 december 2022. Lees meer over SIB op rvo.nl. Op deze pagina is ook meer informatie te vinden over andere subsidieregelingen ter ondersteuning van exploitatie in het buitenland zoals individuele beursdeelname in het buitenland.

Comments


bottom of page