top of page

Jacqueline Verschoor neemt na 5,5 jaar afscheid

als lid van de Raad van Advies van Platform Cultuur LocatiesOp donderdag 8 oktober 2020 schoven de raadsleden van Platform Cultuur Locaties aan voor de tweede vergadering dit jaar. Sinds lange tijd, want de maatregelen hebben ook de planning van de vergaderingen beïnvloed; normaliter komt de raad jaarlijks zo’n 3 à vier keer bij elkaar. De Raad van Advies bestaat uit zes uiteenlopende cultuurlocaties en behartigt de belangen van de leden. De vergaderingen vinden plaats voorafgaand aan bijeenkomsten van Platform Cultuur Locaties. Deze keer een thuiswedstrijd voor Jacqueline Verschoor, we zijn te gast bij het Chassé Theater in Breda. Extra bijzonder eigenlijk want nu pakt een collega de organisatie van de bijeenkomst later die middag op waardoor Jacqueline de ontvangst zelf meemaakt als een van de deelnemers maar dan in ‘eigen huis’.

Nog ruim voor de samensmelting van Platform Museum Locaties en Theater Locaties Nederland tot Platform Cultuur Locaties (per 1 januari 2019) was Jacqueline al actief als raadslid. Als lid van het eerste uur was ze getuige van de oprichting van Theater Locaties Nederland.

Jacqueline over haar rol bij de raad: “Op 18 mei 2015 vond de eerste aftrap van Theater Locaties Nederland (TLN) plaats tijdens het Congres Podium Kunsten, destijds door Harold Warmelink en Leon Kruitwagen. Platform Museum Locaties gold toen als voorbeeld voor TLN.” Jacqueline zat destijds in de zaal als toeschouwer en was kritisch op dit plan: zij dacht niet dat eventmanagers continu met aanbieders in contact gebracht wilden worden. Dat was voor Harold en Leon ook de reden om haar de volgende dag te bellen en te vragen of ze wilde aansluiten bij de Raad van Advies van Theater Locaties Nederland.

In de afgelopen periode heeft ze alle ontwikkelingen meegekregen van TLN en later tot Platform Cultuur Locaties zien uitgroeien. Na 5,5 jaar heeft ze het gevoel de club nu in ‘een volwassen staat’ achter te laten. “De nodige professionaliseringsslagen zijn gemaakt en deze raad kan zich nog meer richten op inhoud en verdieping.” aldus Jacqueline Verschoor.

Namens alle leden bedanken we jou Jacqueline, nogmaals voor jouw inzet en betrokkenheid. We hopen je nog veelvuldig te ontmoeten tijdens de (online) bijeenkomsten van Platform Cultuur Locaties.


Op dit moment bestaat de Raad van Advies van Platform Cultuur Locaties uit: Vincent van den Heuvel (DE KOM), Mayra Hoogesteger (Drents Museum), Maaike Odolphi (Ver. Hendrick de Keyser), Menno Tielemans (TivoliVredenburg), Nicole Goossen (Geldersch Landschap en Kasteelen).

 

Tekst: Annemieke van Hees


bottom of page