top of page

Conferentie De Vorstin en Dutch Media Week op 7 oktoberOp woensdagmiddag 7 oktober organiseert De Vorstin in samenwerking met Dutch Media Week een conferentiemiddag die geheel in het teken staat van uitdagingen waar de live-entertainmentindustrie zich nu voor gesteld ziet. 

Het thema van de conferentie is: Van een leeg podium naar een uitverkocht multimedia-optreden.

De middag krijgt verder inhoud door gastsprekers uit uiteenlopende sectoren. Zo komen Effenaar-directeur Jos Feijen, zangeres Pip Blom, Freek van ‘t Oster van de ArenA en SAX, en Tom Ketelaar van concertpromotor Greenhouse Talent, aangevuld met andere sprekers uit live-industrie en sportsector, vertellen hoe zij denken dat de hybride live toekomst eruit kan gaan zien. Ook Dirk Prijs, directeur Genootschap voor Eventmanagers, G14 en Platform Cultuur Locaties is te gast tijdens deze conferentie.

Deze industrie biedt namelijk unieke ervaringen. Het podium, de zaal, de arena of het stadion is het medium, maar de beleving is ongrijpbaar. De directe interactie tussen performer en de fans is onmisbaar voor de live-beleving. Sinds half maart van dit jaar is deze beleving niet of slechts beperkt mogelijk. Blijft dit zo? Hoelang duurt het nog? Gaat deze crisis de sector blijvend veranderen?

Er zijn nu al allerlei initiatieven om de live-beleving in stand te houden. Streaming van liveoptredens, speciale apps waarin interactie met de fan mogelijk wordt, of augmented en virtual reality om het contact met de fan belevenisvol te houden. En hoe kan een 5D-beleving bijdragen aan de relevantie van de relatie tussen artiest en fan? Kortom, innovatie in combinatie met slimme mediatoepassingen bieden mogelijkheden in tijden waarin veel fysieke beperkingen gelden.

De conferentiemiddag start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Bestel tickets op de website van De Vorstin.

Comments


bottom of page