top of page

Eerste testevenement ‘Back to Live’ uitverkocht


Het door EventPlatform georganiseerde evenement verwelkomt 500 bezoekers


Onlangs heeft de overheid groen licht gegeven voor een aantal live testevenementen, geïnitieerd door Fieldlab Evenementen. Het allereerste Fieldlab Evenement vindt plaats op 15 februari in het Beatrixtheater in Utrecht. De organisatie is in handen van EventPlatform, het overkoepelend orgaan van branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche. De 500 kaarten zijn inmiddels uitverkocht.


Road to Live Canvas In het programma van het Back to Live evenement staat het schetsen van een eigen perspectief op de toekomst van de evenementenbranche. Hoe gaat de branche van online, naar hybride, naar live? Aan het eind van de middag beschikken deelnemers over een persoonlijk plan – Road to Live Canvas – waarmee ze de volgende dag al aan de slag kunnen. Inspiratie voor het persoonlijk Road to Live Canvas krijgen deelnemers van collega-deelnemers, maar ook uit de line-up van sprekers en interviewgasten. Top sprekers als Jitske Kramer, die met een antropologische blik kijkt naar de hybride organisatie, Menno Lanting, die ingaat op het belang van de mens en de fysieke ontmoeting in een digitale wereld én Sako Gatsjatrjan over veerkracht en persoonlijke groei.

Daarnaast interviewt dagvoorzitter Pauline de Wilde vele spraakmakende gasten waaronder Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, en hoogleraar Infectiepreventie Andreas Voss. Uiteraard zijn er ook cultureel-inhoudelijke programmaonderdelen. Zo treedt cabaretier Dolf Jansen op met een gesproken column over het coronatijdperk. En heeft het Metropole Orkest een bijzondere bijdrage.


Kennis & inzicht Het Fieldlab is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, opgezet in samenwerking met Ministeries en wetenschap. Met als doel maatregelen te ontwikkelen en valideren die verspreiding van COVID-19 op evenementen beperken, waaronder de instroom van besmette personen, en het opstellen van alternatieven voor generieke maatregelen. De kennis en inzichten die worden opgedaan tijdens de proefevenementen, moeten bijdragen aan versnelde verruiming van beperkende maatregelen en veilige en verantwoorde evenementen.


EventPlatform Het Eventplatform is de organisator van het Back to Live evenement op 15 februari. Het EventPlatform bestaat uit 11 branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, te weten CLC-VECTA, Dutch Venue Association, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, G14, MPI, NVBO, ONCE, Platform Cultuur Locaties, Verhurend Nederland en de VVFE.

Komentar


bottom of page