top of page

Amare: nieuw cultuurverzamelgebouw in Den Haag

Bijgewerkt op: 13 okt. 2019


De eerste officiële onthulling van de nieuwe naam: AMARE

Vandaag vond de officiële bekendmaking plaats van de naam van het nieuwe Haagse onderwijs- en cultuurcomplex (OCC) bij het Stadhuis van Den Haag, aan het Spuiplein.


Het onderwijs- en cultuurcomplex biedt vanaf 2021 onderdak aan PCL-lid het Zuiderstrandtheater, het Residentie Orkest Den Haag, het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Een Huis voor heel Den Haag, een thuis voor podiumkunsten, creatieve ontwikkeling en internationaal excellente programmering én voor congressen en evenementen. Samen met de andere culturele instellingen aan het Spui gaat Amare het culturele hart van Den Haag vormen.

Middels een feestelijke bijeenkomst met vele betrokkenen en prominenten werd de naam van het complex deze donderdag 10 oktober officieel bekendgemaakt. Kwekers in de Kunst verzorgde samen met slagwerkers en blazers van het Koninklijk Conservatorium een verrassende openingsact, een stuk uit de opera Aïda van Verdi - om in Italiaanse sferen te blijven.

Amare is uitstekend geschikt voor congressen en evenementen. Het beschikt straks over 4 zalen, variërend in capaciteit van 200 tot 1500 personen, 8 foyers en 6 vergaderzalen. Met zijn ligging op 5 minuten lopen van het station en 7 parkeergarages binnen 100 meter afstand wordt het één van de best bereikbare venues van Nederland.

Henk Scholten, directeur van de Stichting Dans- en Muziekcentrum/ Zuiderstrandtheater: “Alle vier de instellingen die het gebouw gaan betrekken zijn blij met de naam Amare. Om diverse redenen. Zo was de Italiaanse bouwkunst een belangrijke inspiratiebron voor de architecten. ‘Mare’ verwijst natuurlijk ook naar Den Haag als stad aan zee. En Amare wordt een huis waarvan we gaan houden. Dat geldt voor de vier instellingen maar, belangrijker nog, voor de stad. In die zin drukt de naam ook een ambitie uit.”

Nienke van de Malen, directeur The Hague Convention Bureau: “Amare is een welkome aanvulling op het Haagse congresaanbod. Amare gaat onze ambitie helpen waarmaken om de 2e congresstad van Nederland te worden.”

Diederick van Eeden, manager business events van de Stichting Dans- en Muziekcentrum/ Zuiderstrandtheater: “Een prachtig gebouw, met zeer veel mogelijkheden voor congressen en evenementen. Hier gaat mijn hart wel sneller van kloppen.”

Het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex wordt een Huis voor heel Den Haag. Een huis voor podiumkunsten, creatieve ontwikkeling, (internationaal) excellente programmering, congressen en evenementen. Amare wordt een thuis voor het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium. Iedereen is er welkom, voor een theater- of concertbezoek, een les, een repetitie, een congresbezoek of zomaar een kop koffie of ontmoeting. Samen met de andere culturele instellingen aan het Spui gaat Amare het culturele hart van Den Haag vormen.

Website Amare

Voor meer informatie:

Diederick van Eeden

tel: 0655 104 931

e: dvaneeden@zuiderstrandtheater.nl

Comments


bottom of page