top of page

Night of Live: een vlammend app​è​l op de evenementenindustrie
“De evenementenindustrie overleeft de komende 100 dagen niet als er vanuit de overheid geen steun komt. We worden niet gezien en we gaan regelrecht de afgrond in als dit zo doorgaat”, aldus Stijn Oude Vrielink. Vandaar het beroep dat gedaan wordt op alle beroepsgroepen binnen de evenementenindustrie. Tienduizenden professionals zijn hier werkzaam. Bedrijfsevenementen, incentives, beurzen, concerten en festivals trekken jaarlijks tientallen miljoenen bezoekers naar Nederland en is een van de katalysatoren van de Nederlandse economie. Alle beroepsgroepen binnen de evenementenindustrie worden daarom opgeroepen om op 25 augustus op te staan en in actie te komen.


Geen steun & duidelijkheid vanuit de politiek De evenementenindustrie, die grotendeels bestaat uit culturele en creatieve bedrijven, is miljarden waard en er zijn tienduizenden professionals werkzaam in deze sector. De culturele sector als geheel vreest zelfs dat de culturele diversiteit van ons land ernstig lijdt onder de huidige maatregelen en ziet de toekomst allebehalve zonnig in. Er moet een financiële tegemoetkoming komen voor de doorlopende bedrijfskosten van de gehele keten die door het coronavirus is getroffen.


Video oproep Stijn Oude Vrielink en Arjen Lemstra vanaf de ADAM Toren in Amsterdam. 4 acties die iedere eventprofessional moet doen Om te zorgen dat alle beroepsvelden zich verenigen en 1 duidelijk signaal richting de politiek sturen, doen we namens het Eventplatform, de brancheverenigingen en de media- & locatieplatforms een appèl op alle beroepsgroepen en eventprofessionals om de volgende 4 acties uit te voeren:


  1. Teken de petitie. Klik op ​deze link en teken de petitie die persoonlijk wordt overhandigd aan de Tweede Kamer.

  2. Kom op 25 augustus van 13.00u tot 15.00u naar het Malieveld voor de kettingreactie-actie. Een echte, menselijk kettingreactie om symbolisch te laten zien wat het betekent als de eventwereld letterlijk omvalt. Meer info via ​deze link.

  3. Licht je locatie, gebouw, kantoor rood uit op zaterdag 25 augustus van 21.00u tot 00.00u. Meer info via ​deze link.

  4. Kijk dezelfde avond naar een speciale uitzending over Night of Live van 21.00u tot 22.30u. Meld je ​hier aan.

 

Dirk Prijs Directeur Genootschap van Eventmanagers "Normaal werken we vooral achter de coulisse en mijden we de spotlight. Maar het is tijd om uit de schaduw te stappen, voor het voetlicht te gaan staan en onze stem te laten horen in Den Haag. Het is Code Rood voor onze mooie industrie. Laat op 25 augustus zien dat het 5 voor 12 is voor onze geliefde industrie en kom naar het Malieveld en/of kleur jouw locatie rood tijdens Night of Live".

 

Eric Bakermans ​Director Meetings & Conventions NBTC. "Samen bereiken we meer. Het belang van de eventbranche wordt echt zichtbaar, letterlijk"!

 

Tweede Kamer Als finale na afloop van deze 4 acties wordt namens de hele evenementenindustrie een petitie aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer. Deze wordt overhandigd door Eventplatform, het overkoepelend overlegplatform van branche- en vakorganisaties in de evenementenbranche, dat zich de afgelopen maanden enorm heeft ingezet voor de evenementenindustrie. Meer informatie via ​www.nightoflive.nl.

Bình luận


bottom of page